Wat is het verschil tussen een plug en play zonnepaneel en een normaal zonnepaneel?

Verschillen

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen “plug and play” zonnepanelen en conventionele zonnepanelen:

 

  • Installeren: “Plug and play” zonnepanelen zijn gemakkelijker te installeren dan conventionele zonnepanelen, omdat ze direct aangesloten kunnen worden op een stopcontact of op een speciaal daarvoor bestemde omvormer zonder dat er ingewikkelde installatieprocedures nodig zijn. Conventionele zonnepanelen moeten professioneel geïnstalleerd worden en vereisen elektrische kennis en speciale gereedschappen.
  • Flexibiliteit: “Plug and play” zonnepanelen zijn flexibeler dan conventionele zonnepanelen, omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden en overal aangesloten kunnen worden op een stopcontact. Dit is handig als je op vakantie gaat of als je tijdelijk op een andere plaats verblijft. Conventionele zonnepanelen zijn minder flexibel omdat ze professioneel geïnstalleerd moeten worden en vastgezet zijn op één specifieke locatie.
  • Efficiëntie: Conventionele zonnepanelen zijn over het algemeen efficiënter dan “plug and play” zonnepanelen, wat betekent dat ze meer stroom per oppervlakte-eenheid opwekken. Dit betekent dat je met conventionele panelen minder panelen nodig hebt om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken als met “plug and play” panelen.
  • Kosten: “Plug and play” zonnepanelen zijn over het algemeen iets duurder dan conventionele zonnepanelen, omdat ze extra gemak en flexibiliteit bieden. Als je op zoek bent naar de meest kosteneffectieve manier om zonnepanelen te gebruiken, kun je beter kiezen voor conventionele zonnepanelen en deze laten installeren door een professionele installateur.